Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept om paling in ' t groen zelf klaar te maken.

Paling in ‘t groen

Benodigdheden :

• Paling

• Sjalotten

• Diverse groene kruiden zoals: peterselie, kervel, bieslook, dragon,

citroenkruid, munt, “ palingkruid”, zuring... alles en hoeveelheid naar keuze.

• Witte wijn, visfumet, of zelfs water.

• Boter

• Citroensap

• Bindmiddel : zetmeel

Bereiding :

• Reinig de paling grondig en verwijder alle bloed van de ruggengraat. Verwijder alle rug -en buikvinnen en snij in stukken van 5 ΰ 6 cm lengte.

• Stoof de sjalotten lichtjes in boter en voeg de paling toe. Laat de paling mee stoven tot de stukken opstijven.

• Voeg alle gehakte groene kruiden toe en laat ze even meestoven. Bevochtig met de witte wijn en visfumet ( bokaaltje) of water.

• Vaak wordt fijngemaakte zuring of ook spinazie toegevoegd.

• Kook gedurende een tiental minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de paling. Regelmatig proeven is de boodschap.

• Bind het geheel met aangeroerd zetmeel en breng op smaak met peper en zout. Citroensap kan eventueel ook toegevoegd worden.

• Van dit recept bestaan er evenveel varianten als er koks zijn !!! De opgegeven hoeveelheden zijn absoluut niet kritisch.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :