Waar vandaan: Advies > Culinair

Wafels

Kan U mij het juiste recept geven om echt krokante en luchtige Brusselse wafels te bakken. De recepten die ik nog toe geprobeerd heb, geven geen goed resultaat.

Een juist recept bestaat er niet echt. Er zijn namelijk meerdere recepten. Hier heb je er één:

500 gram bloem

350 ml lauwe melk

350 ml spuitwater

6 eieren

Koffielepel fijn zout

Koffielepel suiker

40 gram gist opgelost in een beetje lauwe melk.

250 tot 300 gram gesmolten lauwe boter of beter nog, margarine

Meng alle ingrediënten goed onder, behalve het eiwit.

Laat het geheel goed rijzen.

Meng alles nogmaals goed om.

Voeg het opgeklopte eiwit juist voor het bakken toe.

Het probleem zit meestal niet bij het deeg maar in het model van het ijzer!

De professionele wafelijzers zijn veel dikker dan de huishoudtoestellen.

Zo een profijzer is zeer duur en de kleine ijzers geven nooit een goed krokant resultaat.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :