Waar vandaan: Advies > Culinair

Kunt u mij even de bepaling uitleggen van "confit de canard" ?

Kunt u mij even de bepaling uitleggen van "confit de canard" ?

Ik heb zo een beetje mijn eigen idee: zeer lang garen op lage temperatuur, juist of niet?
Hoe doe ik het best, kan dat met enkel de bouten, en welke garnituur?

Een confit maken voor enkele bouten loont de moeite niet!

Je hebt zeer veel eenden- of ganzenvet nodig. Het is wel apart te koop.

Bestrooi de bouten eerst met grof zout en laat het geheel een twaalftal uur intrekken.

Was het zou vervolgens af en laat de bouten in het eendenvet gaar worden. Het vet mag hoogstens 100°C warm worden!!! Als je met een satépen door het vlees kan prikken is het gaar. Dit duurt toch ongeveer 2 uur.

De “confit” kan nu in dit vet bewaard worden gedurende maanden.

Om het te gebruiken moet je de stukken vlees uithalen en in de oven verwarmen tot het vel mooi bruin gekleurd is en krokant geworden is.

Serveren met sla of een groente zoals erwtjes en worteltjes. De Fransen eten er zelfs frieten bij.

Ook aardappeltjes gebakken in het eendenvet is een perfecte begeleiding.

Ook gebakken eekhoorntjesbrood tijdens het seizoen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :