Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag hertenfilet serveren voor 10 pers.met in de saus verwerkt, donkere Leffe en peperkoek

Ik zou graag hertenfilet serveren voor 10 pers.met in de saus verwerkt donkere leffe en peperkoek is die combinatie mogelijk?
Als groenten gestoofd witloof , spruitjes, veenbessen DE vraag is hoelang moet de hertefilet in de oven en hoe maak ik deze saus als deze er bij past.

Een hertenfilet moet je net zo behandelen zoals rundvlees. Wil je het vlees “saignant”, dan zal vijftien tot twintig minuten reeds voldoende zijn. Voor een “à point” mag er nog vijf tot zeven minuten bij.

Dit hangt af van de dikte van zo een rugstuk, meestal is dit maar 5 tot 6 centimeter.

Ondanks wat er in de boekjes staat is vlees braden op de klok geen goede methode. Maar het is de enige manier om het te leren.

Voor de saus blus je de braadslede met een potje wildfond en voegt daar een flesje Leffe aan toe. Laat sterk inkoken tot je een goede hoeveelheid saus hebt. Giet door een fijne zeef. Voeg blokjes peperkoek toe, de saus verdikt hierdoor. Stop met peperkoek toevoegen als de saus dik genoeg is. Proef en kruid bij met peper en zout.

Je groentecombinatie is goed zo.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :