Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag had ik meer geweten over botervisfilet en een recept.

Er bestaan minsten drie vissen die botervis genoemd worden.

http://www.steloy.be/HTMLsite/Zelf_koken/Zoutwatervissen/Botervis.html

De vis die in België meestal verkocht wordt als botervis is een tropische vis die diepgevroren ingevoerd wordt Daarom is deze vis uitstekend geschikt om gegrild te worden of om te bakken in een droge anti-kleefpan.

Geef er geen saus bij maar serveer met een sneetje citroen op de vis of druppel er wat citroensap over en serveer met een slaatje.

Een lepeltje vinaigrette met verse gehakte groene kruiden en enkele kappertjes zal ook lekker smaken.

Als je echt een saus bij wenst te serveren, raden we een tomatensaus of gestoofde tomaten met verse basilicum aan.

Je kan ook een beetje witte wijn opkoken met een gehakte sjalot en deze saus opkloppen met enkele klontjes verse boter. Werk af met citroensap en eventueel enkele gehakte groene kruiden.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :