Waar vandaan: Advies > Culinair

Groenten in ringvorm.

Wij zouden voor kerstavond bij het hoofdgerecht groentjes bijvoegen.

Wij gebruiken een dressingring met daarin de groentjes Mediterane groentemix van het merk Ringis (tomaat, courgette, aubergine, rode en groen paprika).

Hierbij willen wij een sausje bijvoegen. Welk sausje past daarbij om meer smaak te geven?

Na het verwijderen van de ring, zouden groentjes niet mogen uiteen vallen.

Een diepvries groentemix gebruiken is geen goed idee!

Snijd liever ( met een schaaf) een verse aubergine in langwerpige dunne schijven en bestrooi deze met fijn zout en laat 10 minuten liggen. De schijven worden nu zacht. Spoel ze met koud water en droog ze. Bekleed hiermee de vorm, die eerst goed ingesmeerd werd met olie. De uiteinden van de schijven hangen nu over de vorm. Vul dit verder op met stukjes kleingesneden en aangebakken groenten. Gebruik hiervoor eventueel de groentemengeling uit de diepvries. Snijd de stukjes wel eerst vrij klein.

Bak de groenten, samen met gehakte ui of sjalot, eerst in olie en kruid ze met peper en zout en gehakte knoflook. Stop deze groenten nu in de vorm en sla de flappen aubergine omhoog over de rand. De vorm moet zeer hoog gevuld worden. Druk zeer goed aan met een bord of zoiets. Dek af met folie en zet minstens een uur in de oven.(160C). Leg een serveerschotel op de ring en draai om. Nogmaals goed aandrukken. Wacht een vijftal minuten. Als alles goed gaat zal de ring er nu afkomen zonder dat de inhoud uiteen valt.

Haal de ring wel voorzichtig naar boven en denk er aan dat die zeer heet is.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: