Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik bavarois van king krab en kreeft ?

Maak gekookte kreeft of krab zeer fijn in een foodprocessor.

Voeg voor een halve kilogram gehakt kreeftenvlees ongeveer 1,5 dl visgelei toe.

Dwz: 1dl verwarmde visfumet, waarin 12 gram gelatine werd opgelost. De gelatineblaadjes moeten eerst geweekt worden in koud water.

Zet deze massa in een kom met ijsblokjes en laat al roerend goed koud worden. Als de massa begint te dikken roer je er 250 gram half opgeklopte slagroom door (40%).

Giet het geheel in een licht geoliede vorm en laat opstijven tot ’s anderdaags.

Versier met groen naar keuze en enkele stukjes overgehouden kreeft of krab.

Je mag zo een gerecht eigenlijk niet bavarois noemen: een bavarois is een zoet nagerecht!

Noem het liever: een timbaaltje van… of een mousse van…

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :