Waar vandaan: Advies > Culinair

We eten nogal dikwijls stoofvlees,kent u daar soms geen steengoed recept voor?

Er bestaan zoveel recepten voor stoofvlees als er koks of huismoeder zijn.

Dus “HET” recept bestaat niet, iedereen maakt dat naar eigen smaak.

Recepten over stoofvlees zijn te vinden in de rubriek "Culinair", bij kookboek on line :

Hier bijvoorbeeld !

Hier dan een lekker receptje voor stoofvlees:

Bak de stukjes vlees eerst aan in vetstof tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de stukjes geleidelijk toe. Giet het vlees over in een kookpot/pan met dikke bodem. Bak de fijngesneden ui eerst aan in de braadpan en voeg de ui daarna bij het vlees in de kookpot/pan. Overgiet met bruin bier naar keuze (met voorkeur zoet bier).

Voeg peper en zout, een blaadje laurier, een eetlepel mosterd toe en laat daarna het vlees sudderen op een zacht vuurtje tot het vlees voldoende gaar is.

Goed stoofvlees/hachée moet minstens 3 uur kunnen sudderen!

Tenslotte voegt men naargelang smaak, nog een scheutje azijn toe, of bruine suiker gemengd met azijn, mosterd... Maar let op mosterd geeft geen mooie kleur, wel een goede smaak.

In Frankrijk worden ook dikwijls enkele sneetjes ontbijtkoek toegevoegd om de saus te binden. In België doet men dit met een snede wit brood , besmeerd met mosterd.

De saus kan ook gewoon gebonden worden met een sausbinder naar keuze.

Voor meer informatie over stoofvlees, surf naar: http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=155

Smakelijk!


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :