Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag had ik een receptje bekomen om kastanjepasta te maken

Graag had ik een receptje bekomen om kastanjepasta te maken

(te vergelijken met een bvb "chocopasta") en zoals je ze in Frankrijk in de kastanjestreek kan kopen.

Waarschijnlijk heb je het hier over een zoete kastanjepuree.

De kastanjes kruisvormig insnijden langs de bolle kant en ze daarna enkele minuten in kokend water leggen tot de schil barst.

De bruine pel en de inwendige gelige vellen verwijderen.

De resterende gepelde kastanjes nu gaarkoken met bruine suiker en water. Gebruik evenveel kastanjes als suiker. Voeg een vanillestok toe. Zorg ervoor dat alle water uitgekookt is. De kastanjes zijn na een half uurtje wel gaar. Hier kunnen geen exacte tijden bij gezet worden, het hangt van veel te veel factoren af.

Maak ze dan zeer fijn in een foodprocessor of draai ze door een “passe-vite” en daarna door een fijne zeef.

Of dit hetzelfde zal zijn als in Frankrijk is de vraag.

Iets namaken op “het gevoel” is een onmogelijke zaak.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :