Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik appeltaart met frangipane maken ?

Voor een taartvorm met diameter 26 à 28 cm heb je nodig:

* 150 g boter of margarine

* 150 g griessuiker

* 150 g amandelpoeder

* 3 eieren

* 3 eetlepels zelfrijzende bloem (100 gram)

* amandelaroma (facultatief)

* rond vel bladerdeeg, gekocht

* poedersuiker

* abrikozenconfituur (naar eigen smaak)

1. Klop de boter of margarine zacht.

2. Voeg achtereenvolgens de suiker, eieren, bloem en amandelpoeder toe (eventueel ook het aroma). Blijf steeds goed roeren (eventueel een mixer gebruiken).

3. Vet de bakvorm in en leg er het bladerdeeg in. Druk goed aan in de vorm en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (bodem).

4. Smeer een laag confituur op de bodem. Leg hierop dun gesneden schijfjes appel.

De appels kunnen ook straks bovenop het deeg gelegd worden. Geen blokjes appel nemen, die worden niet voldoende gaar.

5. Giet daarover het amandelmengsel.

6. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C à 200°C gedurende 30 à 40 minuten.

7. Meng 2 eetlepels abrikozenconfituur met een eetlepel water tot glazuur, breng aan de kook en smeer over de taart terwijl ze nog warm is.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :