Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik appeltaart met frangipane maken ?

Voor een taartvorm met diameter 26 28 cm heb je nodig:

* 150 g boter of margarine

* 150 g griessuiker

* 150 g amandelpoeder

* 3 eieren

* 3 eetlepels zelfrijzende bloem (100 gram)

* amandelaroma (facultatief)

* rond vel bladerdeeg, gekocht

* poedersuiker

* abrikozenconfituur (naar eigen smaak)

1. Klop de boter of margarine zacht.

2. Voeg achtereenvolgens de suiker, eieren, bloem en amandelpoeder toe (eventueel ook het aroma). Blijf steeds goed roeren (eventueel een mixer gebruiken).

3. Vet de bakvorm in en leg er het bladerdeeg in. Druk goed aan in de vorm en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (bodem).

4. Smeer een laag confituur op de bodem. Leg hierop dun gesneden schijfjes appel.

De appels kunnen ook straks bovenop het deeg gelegd worden. Geen blokjes appel nemen, die worden niet voldoende gaar.

5. Giet daarover het amandelmengsel.

6. Bak in een voorverwarmde oven van 180C 200C gedurende 30 40 minuten.

7. Meng 2 eetlepels abrikozenconfituur met een eetlepel water tot glazuur, breng aan de kook en smeer over de taart terwijl ze nog warm is.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?