Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik best een venkelsoepje met gerookte zalm?

Maak een eenvoudige venkelsoep door in stukjes gesneden venkelknol aan te stoven in boter of margarine en te bevochtigen met gevogeltefond. Daarna mixen en binden met roux (Maïzena).

Doe het mengsel door een zeef om vezels te verwijderen.

Voeg zo min mogelijk andere groenten toe. De andere groenten zullen de delicate smaak van de venkel snel overtroeven. Desgewenst kan een ietsje ui of wit van prei toegevoegd worden. Ook speciale kruiderij en dergelijke kan je beter weglaten, enkel peper en zout toevoegen.

Voeg net voor het opdienen een lepel in reepjes gesneden gerookte zalm toe samen met een wolkje opgeklopte room.

Doe de zalm in de borden, niet in de grote pot, want anders zal de rooksmaak zeer snel overheersen en de zalm zou gaar worden.

Bestrooi de soep met het grof gehakte groen van de venkel.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :