Waar vandaan: Advies > Culinair

Currysaus of kerriesaus

Hoe maak ik een lekkere currysaus om bij rijst te geven?

Currysaus   -  Kerriesaus

Benodigdheden :

Currypoeder naar smaak. Dit moet geëxperimenteerd worden want de sterkte van de diverse merken curry kan zeer erg verschillen. Begin met een eetlepel…

• Verse gember: een stukje van twee centimeter

• Look, twee of drie teentjes

• Eventueel kokosmelk, een half blikje

• Limoensap van één limoen.

• Bloem, margarine of olie voor roux

• kippenfond ( Blokjes of vers ?)

Bereiding:

• Fruit het currypoeder in olie of margarine samen met de geperste gember en look.

• Bestrooi met bloem om een soort roux te vormen.

• Bevochtig met fond en laat een half uurtje zachtjes koken.

• Breng op smaak met zout.

• Werk af met kokosmelk en/of limoensap naar smaak.

• Indien gewenst mag men stukjes appel, rozijnen of banaan toevoegen, naargelang waarvoor de saus moet dienen.

Indien de saus te sterk is voeg dan meer kokosmelk toe.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :