Currysaus of kerriesaus
Hoe maak ik een lekkere currysaus om bij rijst te geven?
Currysaus - Kerriesaus
Benodigdheden :
Currypoeder naar smaak. Dit moet geëxperimenteerd worden want de sterkte van de diverse merken curry kan zeer erg verschillen. Begin met een eetlepel…
• Verse gember: een stukje van twee centimeter
• Look, twee of drie teentjes
• Eventueel kokosmelk, een half blikje
• Limoensap van één limoen.
• Bloem, margarine of olie voor roux
• kippenfond ( Blokjes of vers ?)
Bereiding:
• Fruit het currypoeder in olie of margarine samen met de geperste gember en look.
• Bestrooi met bloem om een soort roux te vormen.
• Bevochtig met fond en laat een half uurtje zachtjes koken.
• Breng op smaak met zout.
• Werk af met kokosmelk en/of limoensap naar smaak.
• Indien gewenst mag men stukjes appel, rozijnen of banaan toevoegen, naargelang waarvoor de saus moet dienen.
Indien de saus te sterk is voeg dan meer kokosmelk toe.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :