Waar vandaan: Advies > Culinair

Currysaus of kerriesaus

Hoe maak ik een lekkere currysaus om bij rijst te geven?

Currysaus   -  Kerriesaus

Benodigdheden :

Currypoeder naar smaak. Dit moet geëxperimenteerd worden want de sterkte van de diverse merken curry kan zeer erg verschillen. Begin met een eetlepel…

• Verse gember: een stukje van twee centimeter

• Look, twee of drie teentjes

• Eventueel kokosmelk, een half blikje

• Limoensap van één limoen.

• Bloem, margarine of olie voor roux

• kippenfond ( Blokjes of vers ?)

Bereiding:

• Fruit het currypoeder in olie of margarine samen met de geperste gember en look.

• Bestrooi met bloem om een soort roux te vormen.

• Bevochtig met fond en laat een half uurtje zachtjes koken.

• Breng op smaak met zout.

• Werk af met kokosmelk en/of limoensap naar smaak.

• Indien gewenst mag men stukjes appel, rozijnen of banaan toevoegen, naargelang waarvoor de saus moet dienen.

Indien de saus te sterk is voeg dan meer kokosmelk toe.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?