Hoe maak ik een gerecht met ajuin,tomaat,paprika,champignons in een zoetzure saus ?
Hoe maak ik een gerecht met ajuin,tomaat,paprika,champignons in een zoetzure saus ?
Hieronder kun je een receptje terugvinden van “zoetzuur varkensvlees”. Dit kan eveneens gemaakt worden met stukjes kipfilet.
Ingrediënten :
400 g varkenshaasjes in blokjes van 2 cm zijde of blokjes kipfilet.
˝ rode en ˝ groene paprika
1 wortel
4 kleine schijven ananas
Een handvol grote champignons
1 dikke ui
˝ dl Rijstwijn of droge sherry,
Sojasaus
8 eetlepels bloem
4 eetlepels zetmeel
2 eieren, beetje water
1 dl kippenbouillon
150 g suiker
100 g witte azijn
Ketchup, om kleur te geven aan de saus
Zetmeel ( maďzena, aardappelmeel..)
Bereidingswijze:
Marineer het vlees met de rijstwijn en de sojasaus.
Snijd de wortel in blokjes van 1 cm zijde en kook deze beetgaar. Snijd de paprika’s en ananas eveneens in blokjes (let op: niet te kleine stukken).
Fruit de groenten in olie even aan. Voeg de sausingrediënten toe en bind dit met zetmeel. Voeg eventueel ananassap uit blik toe en de ketchup.
Meng het vlees met de bloem, het zetmeel en de eieren. Fruit in de frituur en meng met de saus.
Serveer onmiddellijk.
Via deze link kun je hetzelfde recept met varkensvlees terugvinden.
http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=115877
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :