Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe verwarm ik best een VERS geitenkaasje zonder dat het helemaal uit elkaar valt (smelt) en toch warm is binnenin?

Het “vers” geitenkaasje is waarschijnlijk de oorzaak van het mislukken van dit recept.

Warme geitenkaasjes werden oorspronkelijk gemaakt met harde geitenkaasjes. De “Crottin de Chavignol” is daar een type voorbeeld van. Dit kaasje wordt horizontaal in twee gesneden en kan perfect verwarmd worden in de oven. Nu probeert men dit te doen met elke geitenkaas en blijkt wel eens te mislukken. In verse geitenkaas zit er bijvoorbeeld te veel vocht en dit vocht begint te koken als deze kaas in de oven wordt opgewarmd, met als resultaat een onsmakelijke brij.

Dit kan je omzeilen door deze verse kaas in zeer dunne reepjes spek of in een deegjasje te rollen. Een ander alternatief is om deze kaas op een stuk toastbrood te smeren en zo te verwarmen. Het brood zal hier beletten dat de kaas uitloopt.

Smakelijk!


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :