Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik probeer een recept te vinden van scampi's in roomsaus met groene pesto.

Ik probeer een recept te vinden van scampi's in roomsaus met groene pesto.

Dit is waarschijnlijk een recept naar eigen fantasie.

Scampi in roomsaus dat is simpel en de pesto is een tweede element. Hoe zoiets verder afgewerkt wordt dat zal afhangen van jezelf. Het is geen klassiek gerecht!

Voor de scampi in roomsaus worden de scampi gepeld, van het darmkanaaltje ontdaan en snel gebakken in olie of boter. Kruiden met peper en zout en eventueel een snuifje cayennepeper.

Blus daarna met een scheut witte wijn en room. ( om het wat lichter te maken gebruik sojaroom) De scampi uit de pan halen en de saus laten inkoken tot ze mooi dik geworden is. Bijkruiden indien nodig.

Voor het maken van pesto wordt een goed handvol basilicumblaadjes met een paar takjes peterselie fijn gestampt in een vijzel of in een bekermixer met enkele teentje look en wat zout.

Als de kruiden tot puree geworden zijn wordt er goede olijfolie aan toegevoegd tot een vloeibaar papje ontstaat. Deze basisbereiding kan gedurende enkele dagen in de koelkast bewaard worden.

Voor koude bereidingen worden er op het laatste ogenblik ook nog gestampte pijnboompitten bijgevoegd en geraspte Parmezaanse kaas.

De hoeveelheden voor de pesto worden gekozen naar eigen inzicht.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: