Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag weten of het mogelijk is om wortelen te steriliseren ?

Wortelen kunnen inderdaad gesteriliseerd worden, zoals alle groenten. Dit vereist wel een arsenaal aan geschikte materialen zoals glazen bokalen, rubberringen, deksels en speciale klemmen om de deksels vast te houden tijdens het steriliseren. Tenslotte heb je ook nog een speciale ketel en een steriliseerthermometer nodig.

Bereiding:

Kook de geschilde groenten even voor, schik ze in de bokalen en overgiet met gekookt (licht gezouten) water. Vul tot twee centimeter onder de rand van de bokaal. Breng tussen de bokaal en het deksel een rubberring aan en zet het deksel vast met een speciale klem.

Zet deze bokalen in een ketel met koud water, breng aan de kook en laat vanaf het kookpunt nog één uur koken. Laat daarna deze bokalen afkoelen in dit water. Bewaar deze bokalen op een koele plaats. Controleer na enkele dagen of deze bokalen hermetisch gesloten zijn. Breng tenslotte een etiket aan met datum.

Deze sterilisatie kan ook in een oven met precisiethermostaat gebeuren (stel je oven in op iets hoger dan 100°C) of kan ook in een drukpan gedaan worden maar daar kunnen hoogstens enkele bokalen in.

Hou er rekening mee dat de wortelen die één uur gekookt hebben niet “beetgaar” zullen zijn. Diepvriezen levert een beter resultaat op met veel minder werk.


Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: