Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een goed recept voor “crêpes suzette” en de bijpassende appelsiensaus.

Voorzie 2 kleine flensjes per persoon. ( Recept naar eigen keuze)

Wrijf met een hard suikerklontje over de schil van een sinaasappel en een citroen. Tot de kleur in de suiker getrokken is. Gebruik daarvoor onbespoten vruchten!

Voorzie een kannetje met cognac en één met Grand Marnier. ( Nooit in de fles laten!)

Een kannetje met vers geperst sinaasappelsap; ongeveer een halve sinaasappel per persoon.

Fijne suiker.

Boter

Smelt een klontje boter in een flambeerpan. Verwarm de klontjes suiker, 2 per persoon, één oranje en één geel in de boter en prak ze fijn met een stevige vork.

Giet er een klein scheutjes sinaasappelsap bij.

Verwarm de flensjes nu in deze stroop en plooi ze in vier. Schik ze netjes in de pan.

Goed verder verwarmen.

Strooi er een lepeltje fijne suiker over en schenk er snel de cognac en Grand Marnier bij. Hoeveel, dat hangt er van af hoe sterk je de smaak wil!

Goed doorverwarmen en nu de pan even schuin houden, onmiddellijk zal de verdampende alcohol ontbranden.

Blus nu met sinaasappelsap en zorg dat alles nog snel aan de kook komt.

Serveren terwijl de pan nog vlamt!

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :