Waar vandaan: Advies > Culinair

Appelbeignets

Nu de koude dagen voor de deur staan zou ik graag appelbeignets maken. Kunt u mij een lekker recept geven?

Zachte appelen zoals renetten ( boskoop) of jonagold schillen en met een appelboor het klokhuis er uit steken. De appels nu dwars in schijven snijden, met een dikte van 3 tot 4 millimeter. Het bovenste en onderste stukje moet je niet gebruiken, die schijfjes zijn te klein.

Rol de schijfjes door bloem.

Maak een deegje met volgende ingrediënten.

Bv :

200 gram bloem,

Ongeveer 250 cc blond bier ( één flesje)

1 zakje vanillesuiker

Snuifje zout

50 gram olie

1 volledig ei.

Het deeg moet dik vloeibaar zijn, anders de hoeveelheid bier aanpassen.

Klop nu een drietal eiwitten tot schuim en roer dit juist voor je begint te bakken door het deegje.

Dompel de schijfjes appel in het deeg en bak ze in zuivere frituurolie ( 180°C) tot ze mooi bruin zijn.

Bestrooi met poedersuiker.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :