Waar vandaan: Advies > Culinair

Pompoensoep

Zit nu met veel pompoenen en gaan daar in februari 300 liter soep van maken. Hoe kan ik daar puree van maken zodat we minder werk hebben tijdens de wandeling, mogen we daar al aardappelen en wortelen aan toevoegen.

Kan ik dat invriezen in blokjes per 25 liter soep zo dat we de dag zelf alleen de bouillon nog moeten toevoegen?

Hoe gaan we best te werk om een goede pompoensoep te maken

Of het nu om één pompoen gaat of 100 stuks, het blijft hetzelfde.

Pompoen schillen in blokjes snijden, gaarkoken in water en daarna door een passe-vite (roerzeef) draaien.

Verder zouden wij de soep maken zoals gewoonlijk maar een minimum aan vocht gebruiken.

Om een lekkere soep te maken moet je daar liefst niet te veel andere groenten bij doen. Alleen uien en eventueel wortelen.

Nadat de soep doorgestoken is ( dit gaat goed met een soepmixer als er genoeg vloeistof in zit…) kun je ook nog kleine stukjes groene selder toevoegen als kleuraccent. ( En/of tomatenblokjes uit blik, die hoef je pas toe te voegen als de soep definitief samengesteld wordt.)

De bouillon voeg je inderdaad toe als je de soep definitief afwerkt. Mocht de soep uit zichzelf te dun uitvallen kun je aardappelvlokken gebruiken om de soep te dikken.

De soep kun je perfect invriezen en zal zonder probleem bewaren tot in februari.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :