Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik chocoladepasta ?

Thuis chocopasta maken zoals een commerciële pasta is technisch niet mogelijk, gezien in je dagelijke keuken de nodige toestellen en grondstoffen hiervoor zullen ontbreken. Je kan thuis wel een zeer lekkere pasta maken op basis van echte chocolade die je lang kan bewaren in de koelkast. Deze bereiding is zeer eenvoudig.

Neem voor één gewichtsdeel room of Alpro soya cuisine één deel chocolade naar keuze (met voorkeur fondant chocolade met een hoog cacaogehalte). In plaats van room kan je ook volle melk of een mengsel van room en melk gebruiken maar het resultaat is niet hetzelfde. Breek de chocolade in kleine stukjes of gebruik chocoladedruppels. Breng de room/Alpro soya cuisine aan de kook. Schuif de pan van het vuur weg en voeg de chocolade toe en blijf roeren tot er een dikke smeuïge massa ontstaat. Giet in kleine potjes en laat afkoelen.

Eigenlijk is chocopasta een chocoladesaus die bij het afkoelen opstijft tot een smeerbare pasta.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :