Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe een preisoep maken ?

Gebruik hiervoor het gedeelte van de prei dat zich tussen het witte deel en de donkergroene toppen bevindt. De groene toppen gebruik je niet een het witte deel snijd je eerst in kleine ringen.

Gebruik één dikke prei en één dikke ui.

Twee dikke aardappelen, liefst bintjes.

2 bouillonblokjes, kip of rund.

Stoof eerst het witte deel, de ringetjes, aan in een beetje margarine of boter. Zet opzij.

Stoof dan het grof gesneden andere deel van de prei samen met de ui in margarine.

Giet één liter water op de gestoofde groenten. Als dit kookt voeg je de bouillonblokjes toe en de in stukken gesneden aardappelen.

Laat een dertigtal minuten zachtjes koken en mix de soep dan of draai ze door de fijne plaat van de passe-vite.

Voeg nu de reeds gestoofde preiringen er bij.

Proef of de kruiding in orde is.

Laat nog enkele minuten koken.

De soep kan je afwerken met een scheutje room of sojaroom.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :