Waar vandaan: Advies > Culinair

Eendenborst, een voudig.

Hoe maak ik eendenborst filet klaar?

Niet te moeilijk...

Haal desgewenst het dikke vel van de filet. Dit vel kan je in reepjes snijden en apart uitbakken. Het gerecupereerde vet kan je gebruiken om het vlees in te bakken en de aardappeltjes. ( Met een takje rozemarijn, maar dat hoeft niet)

Het vlees dat overblijft kan je gewoon bakken zoals een biefstuk, het moet nog lichtjes roze blijven binnenin, anders wordt het taai. Dus de filets kruiden met peper en zout, twee tot drie minuten aan weerszijden bakken in eendenvet. Nadien een vijftal minuten laten rusten vooraleer aan te snijden.

De uitgebakken vetreepjes kan je nu over het gesneden vlees strooien.

Je kan ook het vel aan de filet laten, dan moet dit vel eerst ruitvormig ingesneden worden en dan eerst de velkant bakken in een droge pan, regelmatig het uitlopende vet afgieten.

Je hoeft bij eendenborst geen ingewikkelde sauzen te maken. Een gewone groente past er perfect bij, alhoewel iets zoets er goed bij smaakt, zoals appelmoes, gebakken appeltjes of rode kool.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: