Waar vandaan: Advies > Culinair

Pesto

Ik maak regelmatig zelf pesto, ik volg dan het recept in mijn bezit voor 100%(olijf olie,gemalen kaas, look, zout/peper, baselicum blaadjes ). Ik gebruik dus ook de aanbevolen hoeveelheid look, echter de pesto heeft nadien een zeer overheersende looksmaak en is onaangenaam voor de maag (verterings problemen).Is het mogelijk dat ik een verkeerde look soort gebruik (aangekocht in een zakje met drie in GB)Ik heb ook eens horen beweren dat look die op het punt staat om uit te schieten (dus een groen puntje krijgt) de reden zou zijn van de onaangename look smaak maar men zegt ook de look even in kokend water te leggen. Hebt U een oplossing/raadgeving voor dit probleem??

Rauwe look smaakt na enige tijd altijd vies! Gebruik niet te veel.

Waarschijnlijk gebruik jij de witte look. Dat is de goedkoopste die de supermarkten aanbieden. Roze look is veel fijner van smaak maar minder sterk. Deze heeft roze/paarse velletjes. De buitenkant is paars gestreept.

Ook wordt alle look bij de invoer bestraald tegen het bederven, de bollen zien er dan na een tijd, zelfs maanden, er nog goed uit maar smaken vreselijk!

Dus ga op zoek naar roze look die niet behandeld is.

Koop hem desnoods bol per bol en niet met drie tegelijk.

Over de kwalijke geuren en onverteerbaarheid van de kiem van look hebben wij zware twijfels.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: