Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik aardappelpuree met spinazie op grootmoeders wijze ?

Hoe maak ik aardappelpuree met spinazie op grootmoeders wijze, met verse spinazie of diepvriesspinazie.

Ingrediënten:

* 1 kg bloemaardappelen (Bintjes)

* 500 g bladspinazie (verse of diepvries)

* 2 dl melk, opgewarmd

* boter of margarine

* versgeraspte nootmuskaat

* peper en zout

Bereidingswijze:

* Kook de aardappelen in ruim lichtgezouten water in circa 20 minuten goed gaar.

* Giet de aardappelen af en laat uitdampen.

* Was de verse spinazie en stoof aan in een pan met aanhangend waswater en een klontje boter of margarine tot de spinazie geslonken is of verwarm de diepgevroren spinazie op het vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

* Plet de aardappelen fijn met een pureestamper (als het niet echt smeuïg moet zijn, maar wat grover) of roerzeef (voor een gladde smeuïge puree).

* Opgewarmde melk en boter toevoegen, verder op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

* Roer door elkaar, zodat je een gladde puree bekomt.

* Schep de spinazie er doorheen en warm het geheel nog eens op.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :