Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik vleeskroketten ?

Soepvlees is niet het ideale vlees om vleeskroketten van te maken maar het is mogelijk.

Bereiding:

Zorg dat het vlees goed gaar is. Ontdoe het van alle vet en snij in kleine blokjes of trek het vlees in draadjes. Voor 500 g zuiver vlees heb je een halve liter bouillon nodig.

Maak een roux met 50 gram margarine en 60 gram bloem. Verwarm deze roux zachtjes. Voeg de helft van de koude bouillon toe en roer tot je een gladde saus bekomt. Deze saus zal zeer dik zijn. Voeg de rest van de bouillon erbij. Laat deze saus zeker een tiental minuten koken op een zeer zacht vuurtje, en blijf ondertussen goed roeren. Voeg nu naar keuze enkele eetlepels sojasaus of vleesextract uit een potje toe. Deze massa mag bruin kleuren. Proef nu of er voldoende peper en zout in zit. Voeg tenslotte het vlees toe en laat goed doorkoken. Giet deze massa in een geoliede schaal en laat een nacht opstijven in de koelkast.

Verdeel met een mes deze massa in langwerpige blokjes. Rol deze eerst door bloem en rol ze tot de vorm van een kroket. Haal deze kroket door geklopt ei of eiwit en daarna door paneermeel. Tip: om een stevige korst te bekomen mag je deze dubbel paneren.

Laat de kroketten enkele uren rusten vooraleer ze te bakken in een frituurvet/olie van 180C.

Bak tot ze met enkele tegelijk tot ze mooi bruin kleuren.

Serveer met gefruite peterselie, een kommetje tomatensaus of een partje citroen.


Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: