Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag pepers bewaren in olie.

Het zijn pikante pepers het is niet om lang te bewaren voor een maand of 4 . Het mag ook in azijn .

Pepers kan je op de gemakkelijkste manier bewaren door ze aan een touwtje te rijgen met een naald en ze te drogen boven een verwarmingselement.

Opleggen in olie is niet zonder gevaar, de pepers kunnen beginnen te beschimmelen en daardoor gifstoffen afscheiden.

Opleggen in azijn is het eenvoudigst. Je kan later de azijn ook nog gebruiken.

Was de pepers en bestrooi ze met enkele handvollen grof zout. Laat een paar uur trekken.

Prik een paar gaatjes met een naald in de pepers. Spoel dan het zout weg en droog de pepers. Verdeel ze nu over goed uitgewassen bokaaltjes. Vul de potjes verder met een mengsel van half water en half gewone witte azijn. Giet dit azijnmengsel nu in een pannetje en breng het aan de kook. Giet terug over de pepers. Als de azijn afgekoeld is herhaal je dat nog eens. Indien je nu vocht te kort hebt door verdamping giet dan wat pure azijn bij. Dan terwijl de azijn nog warm is de bokalen sluiten, liefst met een goed sluitend schroefdeksel (confituurbokaal).

Er kunnen ook lookteentjes of peperbolletjes toegevoegd worden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :