Waar vandaan: Advies > Culinair

Peren op azijn

Ik heb een recept gekregen om peren te bewaren /

... deze schillen en laten sudderen met suiker en wijn azijn ongeveer 2 uur op een zacht vuur. in bokalen doen, overgieten met het kookvocht en laten afkoelen en dan de bokalen sluiten.

Is dit wel een juist recept?

Ja, dit is een oud recept om peren op azijn te bewaren. Zoetzuur.

Gebruik sterke azijn en veel suiker anders zal het resultaat niet eetbaar zijn.

Twee uur sudderen voor onze huidige peren zal veel te lang zijn.

Dit is een recept waarvoor je de echte oude rassen van stoofperen nodig hebt die nu (bijna) nergens meer te vinden zijn.

Giesser Wildermann of Saint Rémy zijn  zo’n soorten.

Het is ook beter om de bokalen onmiddellijk te sluiten na ze opgevuld te hebben met de peren. Gebruik potten met een schroefdeksel.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :