Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik het lekkerst mosselen klaar ?

Hoe maak ik het lekkerst mosselen klaar en waar moet ik op letten dat ik niet ziek word van deze zeevruchten?

Van mosselen wordt je niet ziek! Vroeger misschien wel maar dat bestaat reeds lang niet meer. Misschien ben je er wel allergisch voor maar dat is wat anders.

Voor twee kilo mosselen :

Was ze eerst grondig in koud water, haal de resterende baarden weg en controleer of alle mosselen nog goed sluiten. Als een mossel openstaat is die niet noodzakelijk slecht. Tik er op met een mesje en als ze zich sluit is ze nog goed. De anderen moeten onverbiddelijk weg!

Neem enkele takken selderij en een dikke ui. Neem zoveel groenten als je zelf wil.

Was en snijd de groenten in stukjes. Stoof ze even aan in boter of margarine samen met een takje verse tijm.

Leg de mosselen nu op de groenten en strooi er ruim peper over. Leg een deksel op de pot en zet deze op een zo hoog mogelijk vuur. Na twee minuten schud je de mosselen op. Herhaal dit een drietal keer. De laatste keer zullen de mosselen wel gaar zijn, dit zal je merken als ze allemaal goed open gegaan zijn.

Serveer met brood of frietjes.

Een mosterdvinaigrette erbij geven om de mosselen in te dopen is lekker :

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel azijn

Alles goed mengen en eventueel een beetje water toevoegen om de saus dik vloeibaar te maken.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :