Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik makkelijk kastanjes konfijten?

Dit is geen eenvoudige bereiding en wordt bijna altijd industrieel uitgevoerd.

De mooiste grote kastanjes kunnen “geglaceerd” worden door ze zeer zachtjes te koken in een suikerstroop en deze stroop elke dag opnieuw in te koken tot er een dikke stroop overblijft. De kastanjes blijven wel in de stroop liggen om ze zo langzaam te doortrekken met de suiker.

Start met een suikersiroop die je maakt met 500 gram suiker op 1,5 liter water en 1 vanillestok die opengesneden is. Tegen het einde van de bereiding moet praktisch alle water verdwenen zijn zodat de suiker bijna opnieuw kristalliseert.

De stroop wordt elke dag opnieuw van de kastanjes gegoten, ingekookt voor enkele minuten en de stroop gaat dan weer over de kastanjes. Dit tot tienmaal toe, elke dag opnieuw.

Als laatste laat men de stroop van de kastanjes lekken en dan laat men ze drogen in een zeer zachte oven.
Daarna kunt u de kastanjes best in papieren bakjes schikken. Dit zijn dan de “marrons glacés” of gewoon gekonfijte kastanjes.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :