Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een tomaat met garnalen ?

De tomaat moet altijd gepeld zijn. Dit doe je door de steelaanzet er uit te snijden. Dan een ondiepe kruisvormige insnijding geven in het vel en daarna de tomaat even in kokend water te houden met een schuimspaan. Waar het vel ingesneden is zal dit vel scheuren!

Steek de tomaat nu onmiddellijk in koud water. Ze zal nu gemakkelijk pellen en een mooi glad oppervlak hebben.

Snijd er een kapje af tegenover de steelaanzet. Haal de pitjes er uit met een lepeltje en hol de tomaat helemaal uit. Zet ze een paar minuten onderste boven om ze te laten uitlekken.

Vul de tomaat nu met garnalen. De garnalen mogen gemengd worden met een zelf gemaakte mayonaise.

Sommigen doen ook de garnalen zonder de mayonaise in de tomaat en scheppen er nadien een lepel vers gemaakte mayonaise over. Dat is een kwestie van smaak.

Het allerbeste zijn zelf gepelde garnalen. Sommige winkels verkopen die ook zo. Vermijd diepvriesgarnalen of zelfs de garnalen uit de vacuüm verpakking. ( Kwaliteit)

Zet de tomaat op enkele blaadjes verse gewassen en gedroogde sla, liefst de inwendige gele blaadjes. Andere sla mag ook maar de gewone kropsla is de beste hiervoor.

Als versiering enkel een stukje hard gekookt ei naast en een blaadje peterselie op de tomaat. Hiervoor wordt het tomatenkapje ingedrukt met de duim zodat een klein putje ontstaat waarin de peterselie kan gelegd worden.

Dit is de “tomaat met garnalen” volgens de regels !

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :