Graag een recept en baktijd van appelflappen.
Appelflappen :
Ingrediënten:
-1 blad bladerdeeg
-1 appel ( Jonagold)
-Snuifje kaneel
-3 eetlepels suiker
-1 eidooier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor.
- Rol het bladerdeeg uit tot het ongeveer 2mm dik is.
- Snij de appel in kleine stukjes, en meng de appel stukjes met de suiker (je kan de
hoeveelheid suiker zelf kiezen) en de kaneel.
- Plaats de appelstukjes in een microgolf schotel, en laat het in de microgolf voor een paar
minuten garen.
- Strijk wat eierdooier op de randen van het bladerdeeg. Je doet dit omdat het later beter zal
sluiten.
- Leg een hoopje appel stukjes op de helft van het bladerdeeg en vouw het diagonaal dicht.
- Duw met een vork op de randen zodat het extra goed dicht is.
- Strijk met een borsteltje eierdooier over de gehele appelflap en strooi er wat suiker over.
- Bak de appelflap in de oven met een temperatuur van 225 C° voor ongeveer 25 minuten totdat hij goudbruin is.
Enkele tips:
- Voeg rozijnen toe voor een extra smaak.
- Denk eraan dat er vele appelflappen recepten zijn, je kunt er een paar van uitproberen en
kijken welke je het liefst hebt.
- Je kan de appel stukjes vervangen door appelmoes,maar let op dat de appelmoes er niet
uit lekt in de oven.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :