Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag ovenkoeken bakken kunt u mij soms een recept geven ?

Ingrediënten:

  • 15 gr. verse gist of 8 gr. droge gist.
  • 500 gr. witte bloem of lichtbruin meel.
  • 8 gr. zout.
  • 20 gr. vetstof.
  • 280 ml. Lauw water.

Bereidingswijze:

Kneed 18 min. met de hand of een vijftal minuten in een machine..

Laat het deeg bij kamertemperatuur 30 min. rusten onder een vel plastic.

Weeg na de eerste rijs de deegstukjes af rond de 100 gr.

Maak er bolletjes van, druk ze plat en laat 20 min. rusten onder plastic.

Druk in veel bloem nogmaals zeer goed plat zodat je een platte schijf krijgt.

Laat opnieuw 10 min. rusten en druk 2 x zeer goed plat.

Leg p de bakplaat.

Laat nogmaals 20 minuten rijzen en prik enkele keren diep met een vork. Laat het in totaal een +/- 60 min narijzen.

Bak 20 min. in een voorverwarmde oven op 220 °C of tot ze mooi bruin zijn.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :