Waar vandaan: Advies > Culinair

Welke wijn bij een visterrine ?

Welke wijn serveren wij het best met een koude visterrine op basis van kabeljauw, staartvis en zalm ?

Uitgaande dat de terrine gemaakt is met een gelei van visfumet zou ik durven stellen om naar een chardonnay te gaan uit Bourgogne of een Chardonnay uit de Jura. Wat ook kan is een wijn op basis van Sauvignon Blanc, zijnde een Pouilly-Fumé-Touraine (geen Sancerre, te mineralig) en als je enigszins creatief wenst te zijn en als begeleiding een coulis van rode paprika verkiest zou ik gaan voor bvb een Chenin Blanc demi-secof een zuiderse witte wijn, type Châteauneuf-du-Pape of Lirac en als de begeleiding nog wat meer inhoud heeft dan voor een Crozes-Hermitage uit het Rhônegebied.

Maar een chardonnay uit Bourgogne is een goed alternatief

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :