Waar vandaan: Advies > Culinair

Bouillon van blokjes te zout.

Wij probeerden vandaag risotto te maken volgens een bestaand recept, Naar mijn persoonlijke mening was hij vrij goed gelukt alleen... hij was te zout, er was in het recept sprake van 200gr risotto rijst en 7dl heldere gevogelte fond (voor 4 personen maar wij deelden alles in twee voor ons beiden), zelf fond trekken van gevogelte vlees/beenderen kan naar mijn mening alleen in een restaurant en daarom gebruikten we kippen bouillon blokjes opgelost in kokend water (1 blokje in 3,5Dl kokend water) Er zijn ook bokaaltjes met vlees en kippen fond te koop in de handel maar daar zit geen 7 dl in je zou dan meer dan één potje moeten aankopen. Vermoedelijk is toch het bouillon blokje de oorzaak van de zoute smaak van de risotto, zijn er eigenlijk alternatieven om dit te voorkomen, door wat vervang je dan dat blokje of hoe moet ik de verhoudingen beter doseren?

Een goede fond zelf maken loont wel… het bewijs is er nu.

Alle bouillonblokjes zijn bedoeld om opgelost te worden in een halve liter vloeistof.

Dus 350 gram water is veel te weinig met resultaat zeer zoute bouillon. Zelfs als je de gewone dosering gebruikt vallen vele van dergelijke bouillons gemaakt van blokjes veel te zout uit…

Je kan dit toch simpel doseren door zo een blokje in stukjes te breken ?...

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: