Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik wil graag kreeft als hoofdgerecht serveren.

Voor twee personen heb je als hoofdschotel toch minstens een kreeft van 650 gram nodig.

Als hoofdgerecht zal een warme bereiding het beste zijn.

Vergeet niet dat de kooktijd tussen Noorse en Canadese kreeften verschillen!

Er komen een drietal bereidingen in aanmerking voor uw vraag. Bij elk gerecht heb ik de link erbij geplaatst waar je het recept kan vinden. Indien je verder nog vragen hebt kan u ons terug contacteren.

Let wel op, je potten en pannen moeten groot genoeg zijn en om een kreeft zelf door te snijden heb je een zeer groot mes nodig? Dergelijke bereidingen kunnen niet op voorhand gemaakt worden dus let erop dat je snel werkt en dat je fornuis groot genoeg is.

Waterzooi van kreeft: http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=378

Kreeft americaine: http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=335

Kreeft thermidor: http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=42

Voor het laatste recept kan je reeds gekookte kreeft gebruiken. Sommigen doen het zelfs met de kreeft uit de diepvries, doch dat is meestal een zeer slechte kwaliteit.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :