Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik wil graag oester gratineren als voorgerecht, hoe moet ik tewerk gaan?

Dergelijke bereiding is niet makkelijk te realiseren en er zijn heel wat vereisten om dit goed te doen lukken.

Er is echt wel de nodige basiskennis verreist. Is je grill voldoende groot en krachtig? Kan je zelf oesters openmaken, want anders is alle vocht weg!

Hier een bereiding met spinazie. Die spinazie mag gewoon weg gelaten worden als je dat wenst.

Oesters Florentine

Benodigdheden :

• 24 oesters , opengemaakt

• 250 g bereide spinazie

• visfumet

• witte wijn

• peper en zout

• boter en room

• 2 eierdooiers

Bereiding :

• Haal de oesters uit de schelpen en bewaar het vocht.

• Spoel de oesters even in dit vocht om alle schaaldeeltjes te verwijderen.

• Giet het oestervocht van de onzuiverheden af. (behoud het vocht!)

• Was de schelpen in heet water en verdeel de spinazie over de schelpen.

• Pocheer de oesters zeer kort in de visfumet, enkele seconden is voldoende.

• Bereid een veloutésaus met dit pocheervocht en het oesterwater, gebonden met een beetje roux of dergelijke. Werk af tot in de

perfectie. Zorg wel voor veel boter en halfopgeklopte room in de saus.

• Leg een laagje spinazie in de gewassen oesterschelpen. Leg de oester hier op.

• Nappeer de oesters met de saus en glaceer onder de grill, dit moet zeer snel gaan of de oester wordt te gaar.

• Men mag ook een beetje geraspte kaas over de oester strooien vooraleer te glaceren of te gratineren.

Tip:

- Deze bereiding wordt “met champagne” genoemd als men champagne in plaats van

witte wijn gebruikt.

-In plaats van de oesterschalen kunnen ook kleine porseleinen schaaltjes gebruikt worden.

- Ook in onze receptendatabank, het online kookboek, staat een recept voor oesters.

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=246


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :