Waar vandaan: Advies > Culinair

Mosselen in gelei.

Wij kennen het product niet maar indien mosselen op azijn gebonden worden met gelatine zal wel een gerecht verkregen worden dat de naam, mosselen in gelei, verdient.

Doe reeds voorgekookte en uit de schalp gehaalde mosselen in een kom, niet te vast aandrukken en giet er een mengsel van evenveel witte azijn, als water over. Giet dit vocht er terug af en voeg er een beetje gesnipperde ui, zout, een laurierblaadje en enkele peperbollen aan toe. Kook dit vocht en voeg nu een viertal geweekte gelatineblaadjes toe.

Dit is voor een halve liter. Giet dit vocht nu terug over de mosselen.

Voeg er nog een schijfje citroen met de schil bij en laat minstens twee dagen in de koelkast rusten.

De massa zal nu opstijven. Mocht de gelei te dik of te dun zijn, pas dan de hoeveelheid gelatine de volgende keer aan. De juiste hoeveelheid is moeilijk te voospellen omdat er zo veel soorten gelatineblaadjes bestaan en de sterkte van de azijn ook een rol speelt.

Deze mosselen zullen niet hetzelfde smaken als een commercieel product, ze zijn lekkerder, maar niet al te lang houdbaar. Maximum een week.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: