Waar vandaan: Advies > Culinair

Wokken

Ik zou graag enkele recepten hebben voor te wokken.

B.v. kip met groenten. Verschillende soorten vlees met groenten enz.

In onderstaande link kun je alle informatie over de kooktechniek “wokken” terugvinden: http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/kooktechnieken.php#wokken

De techniek om te wokken is steeds dezelfde.

Je kiest je vlees: kip, varkensvlees, kalkoen… Snij het vlees in dunne lapjes of reepjes

Je kiest de groenten, jonge wortelen, sluimererwtjes, gesneden ui, champignons, broccoli, enz.. Tip: kies groenten die snel gaar zijn.

Marineer het vlees met een scheut sojasaus, peper en een schepje”maďzena plus”. Voeg desgewenst een lekje water bij tot alles goed mengt. Laat een half uurtje trekken.

Bak dit vlees nu zeer snel aan in een zeer hete wok, dit moet zeer snel gaan, dus kleine beetjes per keer. Zet het vlees opzij.

Begin nu met de groenten die het langste tijd nodig hebben om gaar te worden (meestal de worteltjes). Wok deze groenten in een scheut olie maar nu mag het vuur een ietsje minder hevig gaan. Voeg dan de volgende groente toe om te eindigen met de champignons die bijna onmiddellijk gaar zijn. Voeg af en toe een klein scheutje water of bouillon toe.

Ten slotte voeg je de twee elementen samen, vlees plus groenten. Voeg sojasaus en eventueel naar wens zout toe.

Tip: werk vooral zeer snel, gebruik een zeer hevig vuur en zorg dat alles op voorhand klaar staat.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :