Waar vandaan: Advies > Culinair

Tapas

Onze vereniging wil met een TAPAS STANDJE op een feestmarkt staan maarrrr en nu komt het. Men heeft me gevraagd mee te helpen MAAR IK KEN GEEN TAPAS! ! ! EN HOE MOET IK HET DAN BEREIDEN?

Al sinds lange tijd wordt in Spanje bij een drankje tapas geserveerd, in eerste instantie vooral omdat de mensen van de tapas dorst kregen en dus meer gingen drinken. Maar vooral ook omdat het gewoon een lekkere smaakmaker is bij een glas wijn, bier of sherry.

Tapas zijn kleine pittig gekruide hapjes van vis, vlees, groenten of mini-salades. Het schoteltje met lekkers - de tapa - werd als een dekseltje op het glas gezet, zodat vliegen en stof geen kans kregen om in het drankje terecht te komen. 'Tapar' betekent namelijk afdekken.

Maar misschien is de tapascultuur wel ontstaan door de invloed van de Moren. Ook in de Noord-Afrikaanse keuken kennen we immers een combinatie van kleine hapjes die we delen en samen eten: de mezze.

In de loop der eeuwen zijn de tapas uitgegroeid tot een manier van leven. Veel Spanjaarden gaan 's avonds een tapasbar in om met elkaar bij te praten onder het genot van een glas sherry en ťťn of meerdere Tapas.

Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten tapas en heeft iedere tapasbar of -restaurant zijn eigen specialiteiten. Ze zijn allang niet meer bedoeld voor het afvangen van de vliegen maar dienen als een onderdeel van het sociale leven van Spanje. Ze worden op een schoteltje of een klein bordje geserveerd waar men gezamenlijk van eet. Samen met brood en andere ingrediŽnten kunnen tapas echter ook een complete avondmaaltijd vormen.

Bovenstaande tekst komt uit een Nederlandse website :

http://www.giessenborch.com/tapas.htm

Daar vind je honderden recepten en ideeŽn voor het maken van tapas.

In BelgiŽ kan je alvast volgende eenvoudige tapas maken :

Sneetjes Spaanse ham en olijven

Stukjes Spaanse kaas, bv Manchego.

Gegrilde gambaís met knoflook.

Inkvisringen gepaneerd of in een deegje.

Gegrilde verse sardienen

Gemarineerde ansjovissen

Pikante worst ; chorizo.

Mosselen in pikante saus

Gehaktballetjes in pikante tomatensaus.


Ö.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: