Waar vandaan: Advies > Culinair

Wijn bij barbecue.

Ik zou een BBQ willen geven voor 20 personen met vooraf enkele hapjes en uiteraard het bijpassende drankje. Ik ben uitgekeken op kip,kippenbillen,runds- en varkensbrochetten. Ik had eventueel gedacht aan gemarineerd konijn, brochettes van eend of gans of zelfs vis zou mij niet afschrikken. Wat kan ik erbij schenken van wijn? Uiteraard hoort daarbij nog een dessertje. Kan u mij een voorstel doen?

Het eenvoudigste, en zo is iedereen tevreden, kan je een assortimentje voorzien van witte wijn en rosé die je gekoeld houdt in een bak met water en ijsblokjes. Er bestaan ook partyboxen met bijvoorbeeld 5 liter wijn. Die moet je wel eerst op kwaliteit contoleren want daar zit behoorlijk wat rommel tussen.

Een lichte rode wijn die ook best een beetje koel kan geserveerd worden voor de liefhebbers.

Beaujolais bijvoorbeeld of rode wijnen uit de Provençe.

Bij zeer warm weer zal er niet al te veel rode wijn geconsumeerd worden.

Als er vis op de BBQ komt moet je zeker witte wijn voorzien.

Als dessert op een BBQ zijn papillotten met fruit een goed idee. Niet moeilijk om te maken en weinig risico.

De vruchten in een stevige aluminiumfolie verpakken en een scheutje likeur, een snuifje suiker en enkele druppels citroensap toevoegen. Verwarmen op de BBQ.

Geschikt zijn bananen, ananas, mango, aardbeien,… Geen vruchten nemen die te hard zijn of snel verkleuren zoals appelen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :