Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zoek een recept voor het maken van een bolognesesaus maar niet met varkensvlees.

Ik zoek een recept voor het maken van een bolognese saus maar niet met varkensvlees, favoriete groenten voor mij zijn : paprikas,wortelen, tomaten.

Er bestaan zeer veel recepten om eenbolognaisesaus voor spaghetti te maken. Dit is er één van.

Bolognaisesaus:

voor 4 à 6 personen :

300 g gehakt rundvlees, kalfsvlees of gevogeltegehakt

300 g tomatencoulis of passata verkrijgbaar in brikverpakking

1 kleine wortel

½ ajuin

2 teentjes knoflook, gehakt

1 stengel selder

1 rode paprika in blokjes gesneden

3 eetlepels olijfolie

peper en zout

Spaghettikruiden of oregano

Bereiding:

* Laat wat olie verhitten in een grote pot op een zacht vuur.

* Doe er de fijngehakte groenten en look bij en laat deze, al roerend, enkele minuten

bakken.

* Voeg er dan het gehakt aan toe en laat dit een tiental minuten op een gemiddeld vuur

bakken. Blijf roeren.

* Tenslotte giet je de tomatencoulis erbij.

* Kruid met peper, zout en de oregano of spaghettikruiden. (niet te zuinig zijn met de kruiden!).

* Laat de saus nog 15 à 20 minuten sudderen op een zacht vuur en roer er regelmatig in.

Met rundvlees moet de saus minstens een uur koken om het vlees gaar en mals te krijgen.

Kalfsvlees of gevogelte is sneller klaar.

Des te langer de saus kookt des te lekkerder ze wordt. Voeg af en toe een beetje water bij.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :