Hoe maak ik taboulé ?
Taboulé
Ingrediënten voor 4 personen:
350 g bulgur of grove couscous
150 g kikkererwten (uit blik, maar facultatief)
2 tomaten
3 bosuien
˝ komkommer
1 paprika
350 ml olijfolie
1 citroen
verse munt
verse peterselie
1 tl zout
Bereidingswijze:
Breng 700 ml water aan de kook. Voeg er de bulgur aan toe en laat deze een tiental minuten koken. Wanneer de bulgur al het water heeft geabsorbeerd, mag je de pot van het vuur halen en een kwartiertje laten afkoelen. Couscous moet niet gekookt worden, enkel weken in warm water.
Snij ondertussen de bosuitjes, de tomaten, de komkommer, de paprika, de munt en de peterselie fijn. Pers de citroen. Voeg dit alles aan de bulgur toe. Laat het geheel gedurende minimum 2 uur in de koelkast staan. Voor het opdienen roer je best alles nog een keertje goed door.
(Recept van Alpro soya , donderdag veggiedag)
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :