Waar vandaan: Advies > Culinair

Recept voor Bouchee a la Reine ?

Vol au vent of bouchée à la reine

Nodig:


- 4 kleine pasteibakjes
- 300 gram gaar(gekookt)kippenvlees in kleine blokjes
- 250 gram gesneden, gaargekookte champignons
- 1/2 liter kippenbouillon (van de kip)
- 75 gram margarine
- 75 gram bloem (of meer indien je een dikkere ragoût wenst)
- peper, zout, tijm en een beetje citroensap

Bereiding:

Smelt de margarine, voeg de bloem toe en daarna onder voortdurend roeren de kippenbouillon erbij doen (anders gaat de saus klonteren).

Deze saus pittig kruiden. Daarna de champignons en de kipstukjes toevoegen. Goed warm laten worden. Je kan ook kleine gekookte gehaktballetjes toevoegen.
Ondertussen de bladerdeegbakjes opwarmen in de oven (± 12 minuten ) en deze opvullen met de kippenragout.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :