Waar vandaan: Advies > Culinair

Wat is het verschil tussen een ENTRECOTE en een CHATEAUBRIAND ?

Wat is het verschil tussen een ENTRECOTE en een CHATEAUBRIAND ?

Een entrecote wordt gesneden uit het rugstuk van een rund. Het is hetzelfde stuk vlees als bij een varken, kotelet, genoemd wordt.

Een cote à l’os is een entrecote met been. ( zoals een kotelet)

Een chateaubriand is een dikke biefstuk die gesneden wordt uit de filet van een rund. Deze is normaal geschikt voor minimum twee of zelfs drie personen.

De filet is een langwerpig stuk vlees dat ligt aan de binnenkast van de ribbenkast van een rund.

Zonder anatomische kennis van een rund is dit moeilijk uit te leggen.

Wel is het zo dat vele supermarkten de naam van chateaubriand misbruiken om gewone dikke steaks aan te prijzen als chateaubriand.

Kwalitatief is de entrecote het smakelijkste, de filet of chateaubriand heeft minder smaak maar is zeer mals.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :