Waar vandaan: Advies > Culinair

Recepten voor glaasjes met welkomsthapjes?

Het is niet mogelijk om hier in enkele lijnen uit te leggen wat er allemaal kan gegeven worden in glaasjes bij een receptie.

Maar er bestaan enkele regels :

Zo een glaasje ( met inhoud) bestaat uit een viertal elementen:

- een onderlaag

- het hoofdbestanddeel

- een sausje

- een versiering.

Zorg eerst en vooral voor diverse glazen in verschillende vormen. Zelfs wegwerpglaasjes.

Zo herkennen de gasten onmiddellijk aan het glas wat er in zit.

De onderlaag kan gewoon gesnipperde sla zijn ( er bestaan veel soorten sla) of waterkers of gekiemde zaden. Ook kunnen koude puree’s gebruikt worden: avocado, erwtjes, broccoli....

Daarop, alles klein gesneden indien nodig : garnalen, scampi, mosselen, kip, krab, zeevruchten, ham, champignons, uitgebakken spek, enz...

Ook groenten zoals ; avocado, meloen, erwtjes, tomaat, paprika, enz....al dan niet gemengd met bovenstaande.

Daar bovenop komt dan een sausje.

Cocktailsaus, mayonaise, room met een smaakje, enz... Zelfs een mini bolletje sorbet van kruiden of tomaat...

Doe de saus slechts op het laatste ogenblik over de ingrediënten.

Versier met een takje van een kruiderij of een klein blaadje sla of een eetbaar bloempje.

Eén of ander vrucht past soms ook: kers, mandarijntje, ananas, citroen, enz..

Uw eigen fantasie zal hier toch de leidraad moeten zijn.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :