Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een aardbeienmousse ?

Hieronder kun je een recept voor “aardbeienmousse” terugvinden:

Ingrediënten:

250 gram aardbeien

4 eiwitten

250 gram slagroom

Een scheutje aardbeienlikeur

200 gram suiker.

1 blaadje geweekte gelatine.

Bereidingswijze :

Kook de aardbeien met 100 gram suiker, los hier de gelatine in op. Laat afkoelen en wrijf door een fijne zeef. Laat niet ijskoud worden, de gelatine zou dan opstijven.

Klop de room zonder suiker tot bijna slagroom ( Goed koud kloppen)

Klop de eiwitten op met de resterende honderd gram suiker.

Spatel nu alles, room, eiwitten , aardbeiencoulis en likeur voorzichtig door elkaar. Niet te lang mengen want alles zakt dan terug in elkaar.

Breng met een spuitzak over in glaasjes, laat afkoelen en versier met een kleine aardbei en een blaadje munt.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :