Waar vandaan: Advies > Culinair

Aspergesoep

Ik maak regelmatig, en zeker nu, aspergesoep. Ik vind echter dat de soep een bittertje heeft in de "afdronk " . Is dit normaal?

Ik heb de soep de eerste keer gemaakt met het afkookvocht van de schillen, en dacht dat het daaraan lag .De tweede keer heb ik ze gemaakt met 1 kg asperges, 1 wit van prei en 1 aardappel maar ook hier ervaarde ik iets bitter in de nasmaak .

Het bittere zit gewoon in de groente zelf. Het zijn de aspergepunten die vrij zijn van bitterstoffen en hoe meer naar de wortel van de plant toe, hoe meer bitter de smaak, dat is aan de groente zelf ook te proeven.

Dus een bouillon van de schillen, waar ook nog eens de afgebroken voetjes in verwerkt worden, zal altijd een beetje bitter smaken. De ouderdom van de groente beïnvloedt ook de smaak, hoe verder op het seizoen, hoe bitterder en ook de leeftijd na het afsnijden, oude niet verse asperges zijn bitterder dan zeer verse.

Daaom adviseren we om zo vers mogelijke asperges gebruiken..

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :