Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik de gewone patisseriecrème en een gebak dat erbij hoort?

Hieronder kun je een recept terugvinden voor “Banketbakkersroom”:

Ingrediënten:

1 l melk (vol)

50 g bloem

30 gram maïszetmeel

8 eierdooiers

250 g suiker

1 stokje vanille

2 dl room

Bereidingswijze :

Meng 1 dl melk, bloem, maïzena, eidooiers en 50 g suiker tot een papje.

Breng 9 dl melk, 200 g suiker en het vanillestokje ( zakje is ook goed) al roerend tot kookpunt. Het vanillestokje moet even trekken om zijn smaak af te geven.

Giet het kokend melk-suikermengsel al roerend op het koude papje en blijf op het vuur roeren roeren tot het verdikt. Laat eventjes doorkoken.

Laat de banketbakkersroom al roerend afkoelen.

Crème patissière of banketbakkersroom is een basisbereiding. Die kan zowel koud als warm gebruikt worden als onderlaag van een vruchtentaart, vulling voor pannenkoeken, tompoes, soezen, enz…

Welk gebak wens je te maken ?

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :